Hvordan du kan designe det ideelle hjemmekontor

Et godt hjemmekontor er vigtigt, når du skal være produktiv foran din computer. Flere og flere danskere arbejder hjemmefra, og mange bruger computeren til at tjene penge på nettet.

Der er nemlig kommet en hel række muligheder for at skabe en online indkomst, og mange kan lide friheden ved at arbejde fra hjemmet.

Her kan man bare stå ud af sengen, og så ellers gå i gang med arbejdet med nattøjet på. For at man kan være rigtig effektiv, så kræver det et dog godt hjemmekontor.

Massere af lys til hjemmekontoret

Noget af det vigtigste på et hjemmekontor er lyset, da det er med til at regulere flere hormoner i kroppen, som bestemmer over vores søvnmønstre og energi. Der skal derfor være rigeligt med lys på hjemmekontoret, det er nemlig med til at holde dig frisk i løbet af en hel arbejdsdag.

Naturligt lys er vigtigt, da solens stråler indeholder mange vigtige ting for dit energiniveau og til dit almene velvære. Placer derfor hjemmekontoret i et lyst rum i din bolig. Så kan du i stedet bruge et mørkere rum til soveværelset.

Tænk dog over placeringen af computeren, så der ikke kommer for meget direkte sollys på skærmen. Ideelt kan du placere skrivebordet mod vinduet, så får du masser af lys ind, men uden det rammer din skærm.

Også det kunstige lys

I Danmark har vi mange mørke måneder, så det er ikke nok med et lyst rum alene. Der er også brug for nogle gode lamper, som kan lyse rummet godt op på mørke dage.

Sørg derfor for at have rigeligt med behageligt lys, og her menes både loftslys og lamper ved computeren. Selv på dage med nogenlunde lysmængder udenfor, så er det en god ide at kunne tænde en masse lys på hjemmekontoret.

Ergonomisk bord og stol

Et godt hæve sænkebord til computeren og en justerbar og ergonomisk korrekt kontorstol er helt essentielt. Når du skal sidde ned foran computeren i lang tid, så får du nemt ondt i kroppen, hvis du ikke sidder helt perfekt.

Og selvom du måske ikke har gener de første måneder, så kan det nemt komme hen ad vejen, hvis du ikke har en god arbejdsstilling foran computeren.

Minimalistisk indretning

Et godt hjemmekontor er indrettet minimalistisk, så der ikke er for meget til at forstyrre øjet. De fleste af os lader os nemlig nemt forstyrre, hvis der er for meget rod i rummet.

Det er okay med nogle rolige plakater eller malerier og et par enkelte ting på skrivebordet, men så ikke meget andet. Altså medmindre det er vigtige ting for arbejdet, så er det selvfølgelig helt i orden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.